פעמים רבות יפנה אדם לרופא השיניים בתלונה על כאב או בעיה שהחל לחוש בה. למשל, שן ששינתה צבע, דימום מהחניכיים, רגישות לקור או ריח פה לא נעים. במהלך הטיפול הרופא בודק את התלונה, עובר על ההיסטוריה הרפואית, וממשיך לביצוע בדיקות אבחנתיות, לדוגמא צילומים. בהמשך, הרופא יציע תכנית טיפול, ולאחר סיום הליך זה, על הרופא להזמין את המטופל לביקורת תקופתית וכן לוודא זימון סדיר לשיננית. לעיתים קורה במהלך הטיפול, כי המטופל חש שהטיפול אותו קיבל היה לקוי. המטופל פונה בעניין לרופא המטפל אך לא תמיד המענה הניתן מספק. מטופלים שפונים אל עו”ד בנושא תביעת רופא שיניים רוצים לדעת האם טופלו כראוי על ידי הרופא שבו נתנו את אמונם, ואם מתברר כי הטיפול היה נגוע ברשלנות שגרמה לנזק – ניתן להגיש כנגדו תביעה. עו”ד ד”ר דפנה אברמוב היא רופאת שיניים העוסקת כעורכת דין במקרים של רשלנות ברפואת שיניים. שילוב של שני תחומי הידע האלה מעניק יתרון ממשי לפונים אליה, ומאפשר בירור של תלונתם ביעילות ובענייניות.
מתי ניתן להגיש תביעת רופא שיניים
פסקי דין רבים עוסקים בתחום הרשלנות הרפואית, וביניהם רבים הנוגעים לרשלנות ברפואת שיניים. בין היתר נוכל למצוא פסקי דין שמדברים על רופא שיניים שבמהלך הטיפול פגע בעצב וגרם נזק, הזנחה שהובילה להתדרדרות מצבו הרפואי של מטופל, טיפולים שבוצעו בצורה לקויה וכיוב’. בשל מקרים כאלו, נרצה לפנות ליעוץ של איש מקצוע המתמחה ברשלנות רפואית בטיפולי שיניים, וינחה אותנו כיצד להגיש תביעת רופא שיניים בעקבות מקרים אלו.
עוד עילות לתביעת רופא שיניים ברשלנות רפואית
עילות נוספות שקיימות בנושא תביעת רופא שיניים הן למשל ליקויים באבחון, תוכנית טיפול שגויה, אי הפנייה לצילום, עקירה או החדרת שתלים בניגוד לאמות המידה המקובלות ברפואה סבירה, היעדר הסבר לפני ביצוע פרוצדורה וביצועה מבלי שניתנה הסכמה מדעת, ועוד. אם קרה לכם אחד מהמקרים הללו, או שאתם מרגישים שחוויתם רשלנות אחרת במהלך טיפול שיניים, עליכם לפנות לייעוץ משפטי על מנת להבין אם אתם יכולים ואם כדאי לכם להגיש תביעה נגד רופא שיניים. ד”ר דפנה אברמוב, מנהלת משרד המטפל בתיקי רשלנות רפואית, תוך מתן דגש על מקרי רשלנות רפואית ברפואת שיניים. ד”ר אברמוב בעלת מעל עשרים שנות עיסוק ברפואת שיניים ובמשפטים, ובמשרדה מטופלות פניות בנוגע לטיפולי שיניים לקויים.